Hondenpension Heusden(s)Peelgeluk
Een fantastisch hondenleven voor even!!!

binnenkort starten we met puppy fun!!!! (medio augustus)

op deze pagina leg ik uit wat puppyfun is, het waarom puppyfun belangrijk kan zijn voor de ontwikkeling van uw puppy.

waarom puppy funn....

Vaak is het voor een pup een behoorlijke overstap om van het veilige nest naar een nieuw gezin te verhuizen en daar te beginnen aan de nieuwe fase in zijn of haar leven. De pup zal hier vooral leren wat er van hem verlangt wordt om de ideale huishond te worden en vooral gericht zijn op mensen en menselijk contact. Hierdoor verdwijnt het contact met soortgenoten en met name andere pups vaak vrijwel geheel naar de achtergrond en is het enige contact met de andere vaak al volwassen honden die ze tegenkomen op straat. Daarna komt de puppycursus en ook daar staat vooral het leren van oefeningen als lopen aan een lijntje, en de basis commando's als zit en blijf centraal. Begrijp met niet verkeerd want dit is zeker ook heel erg belangrijk. Wat echter wel een feit is is dat het vooral om het leren en presteren gaat. Het simpel weg spelen en ravotten en het leren hoe je echt hond moet zijn, welk sociaal gewenst gedrag er gewenst is bij soortgenoten en samen met andere pups de wereld ontdekken schuift naar de achtergrond. Vergelijk het met een kind wat al heel jong naar school gaat en daar van alles moet leren zonder daarnaast met andere kinderen kan spelen. Het kind zal alle kennis hebben als het volwassen is maar het contact met mensen zal stroef verlopen omdat ze niet hebben geleerd om echt kind te zijn.

Met onze puppy fun willen we een extra verrijking geven aan het leven van een pup. Namelijk het leren hoe je hond moet zijn door ravotten met leeftijdsgenootjes, leren van elkaar waar de grenzen liggen, wat wel en niet geaccepteerd wordt door een andere hond, en het spelenderwijs ontdekken van nieuwe dingen, materialen (denk hierbij aan speelhuisjes tunnels bruggetjes, een ballenbak waar je heerlijke snoepjes in kunt vinden, een zwembadje met water en ga zo maar door. Doordat ze in een klein groepje samen mogen spelen en ontdekken verleggen de wat terughoudende pups hun grenzen omdat ze zich op kunnen trekken aan de kleine durfal die juist weer leert om iets gas terug te nemen door de wat rustige pups. Dit alles in een veilige omgeving waar de baasjes onder het genot van een kop koffie of thee met elkaar van gedachten kunnen wisselen en ervaringen uit kunnen wisselen, terwijl ze kijken naar het spel van hun kleine maatje. En vergis je niet, ook van het kijken naar het gedrag van pups onder elkaar kun je ontzettend veel leren.

Natuurlijk komen er ook allerlei praktische zaken aan bod zoals het staan op een (onderzoekstafel) en het betasten en tandjes kijken net als bij de dierenarts. of samen met het baasje werken aan vertrouwen zoals het overwinnen van een hindernis of het opklimmen van een schuine helling en het lopen over een bruggetje. of oefenen van de meest voorkomende dagelijkse dingen waar we met een pup tegen aan kunnen lopen. denk hierbij aan angst voor een stofzuiger enz enz. maar waar de focus vooral zal liggen is op het ravotten en simpele ongedwongen fun met soortgenootjes.

Het doel is om de pups te voorzien in contact met andere pups waardoor de kans flink vergroot wordt dat uw hond langs voorbeeldige goed getrainde huishond ook vrije en sociale hond zal worden naar soortgenoten. Plus het is ook een prima uitlaatklep  voor de extra energie die een pup soms heeft wat zich kan uiten in vervelend gedrag.

De puppy fun is voor pups vanaf 9 (wanneer ze hun 2e enting hebben gehad) tot 20 weken. De groepjes zullen niet groter zijn dan 6 pups maximaal en ook qua leeftijd zo veel mogelijk bij elkaar aan sluiten. Een pup van bijna 20 weken is veel verder dan een pup van net 9 weken waardoor de verschillen in fases en ontwikkeling onderling te groot worden.


Wanneer de pup een keertje niet fit is of diarree heeft kan de pup niet deelnemen aan de puppy fun i.v.m. besmettingsgevaar voor de andere pups.

De puppy fun zal medio augustus van start gaan op dinsdag en op zaterdag.

  • Dinsdagavond van 19.00 uur tot 19.30 uur voor pups van 9 t/m 14 weken oud 
  • dinsdagavond van 19.45 uur tot 20.15 uur voor pups van 15 t/m 20 weken oud
  • zaterdagochtend van 10.30 uur tot 11.00 uur voor pups van 9 t/m 14 weken oud
  • zaterdagochtend van 11.15 uur tot 11.45 uur voor pups van 15 t/m 20 weken oud.

De kosten voor de puppy fun zijn 120 euro voor de gehele periode van totaal 12 weken of 60 euro voor de 1e of 2e halve periode.


Heeft u een wat onzeker hondje dan is het ook mogelijk om een keertje voor aanvang van de groepssessies langs te komen zodat uw hondje de ruimte alvast op eigen houtje en op eigen tempo kan ontdekken waardoor het al een stuk vertrouwder zal voelen wanneer ze een volgende keer aan kan sluiten bij de groep omdat ze de ruimte al verkend heeft.


Daarnaast  is onze puppy fun ruimte ook te reserveren voor het socialiseren van nesten pups om onder het toeziend oog van mama een stukje van de wereld te ontdekken en op onderzoek uit te gaan. De kosten hiervan zijn 20 euro voor een half uur incl. koffie/thee en alle faciliteiten van spelmateriaal.

Bent u geinteresseerd en wilt u deze ervaring aan uw pups meegeven neem dan geheel vrijblijvend contact met me op en informeer naar de mogelijkheden.

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen